24.2.2013

Kookosöljyn ihmeet + ensimmäinen arvonta


Olen siitä erikoinen tapaus, että tykkään matkoilla kierrellä paikallisissa ruokakaupoissa, erilaisissa putiikeissa ja jopa apteekeissa. Niin tälläkin kertaa ja yksi tuote tuli vastaan niin siellä ruokakaupan hyllyillä kuin apteekin valikoimissakin.

Kyseessä olivat kookosöljyt ja -rasvat. Ja siksi tuotetta näki erilaisissa paikoissa myynnissä, koska se sopii hyvin monipuolisesti sekä ihon- ja hiustenhoitoon, että ruuanlaittoonkin. Sen verran kiinnostuin itselleni uudesta tuttavuudesta, että ostin purkin kotiinkin ja aloin ottaa selvää, mihin kaikkeen kookosöljystä onkaan.






Jo reissunpäällä selvisi, että öljy oli omiaan kosteuttamaan ruskettuneen ihon. Mutta täällä Suomen kuivattavassa pakkasessa vasta sille onkin käyttöä!

Kylmäpuristettu, luomulaatuinen kookosöljy (tätä kannattais siis ostaa, oma ostokseni ei taida olla luomua) on siis 100% luonnontuote ja sen rasvahapoilla on huomattu bakteereja, sieniä ja viruksia loitolla pitäviä ominaisuuksia.

Kookosöljy muuttuu nestemäiseksi noin 25 asteessa, joten se levittyy iholle todella helposti ja on siten myös riittoisaa. Esimerkiksi oma öljyni oli Thaimaan lämmössä täysin kirkasta ja nestemäistä, mutta oli lennon aikana matkalaukussa kovettunut kiinteäksi ja muuttanut väriään valkoiseksi.

 Mihin kaikkeen tuote siis soveltuu? Tässä muutama vinkki:

Ulkoisesti

- Koko vartalon kosteusvoiteena: Ainakin itselläni suuremmallakin määrällä läträäminen ei haittaa, imeytyy nopsaan. Ja kuten tänä sunnuntaina, annan vaikuttaa ajan kanssa, kylpytakki vaan päälle.
Itse en ole huomannut tahrivan vaatteita, mutta jotkut kuulemma antaa vaikuttaa yön ja nukkuvat pyyhe lakanoitten suojana.

- Hiustenhoitoon: Omat kuivat latvani tykkäävät, kun ihan pienen tipan hieron niihin. Liiaksi ei kannata laittaa, tai tulee turhan rasvainen vaikutelma. Tästäkin olen kuullut, että mainio tehohoitona, jos päänahka on kuiva tai hiukset kaipaa kunnon kosteutusta, hiero öljyä reippaasti hiuksiin, pyyhe turbaaniksi ja saunaan. Tämän jälkeen voi pestä kahdesti hiukset, jos pelkää öljyistä tunnetta hiuksissa.

- Vartalon ja kuivien kantapäiden kuorintaan: Tätä aion itse kokeilla seuraavaksi! Kun öljyyn sekoittaa kahvinpuruja (käytetytkin kuulemma passaa oikein mainiosti), saa luonnollisen kuorintavoiteen, joka suihkussa käytettynä jättää ihon todella pehmeäksi. Ja hyvä vinkki muuten niille, jotka eivät jaksa rasvoilla muutenkaan läträtä. Kun käyttää suihkuöljynä, ei pesun jälkeen tarvitse enää rasvailla.

- Kaikenlaiset iho-ongelmat: Kookosöljy tepsii todella hyvin rohtumiin ja ihottumiin, myös psoriasis, akne, selluliitti ja raskausarvet tykkäävät öljystä. Jopa varpaidenvälin hiivatulehdukset ja jalkasieni helpottuvat kookosöljyn  vahvan antiseptisyyden ansiosta. Kookosöljy on yksi vahvimmista luonnossa tavattavista hiivantappajista, eli “antifungal”.

- Aftersheivinä ja meikinpoistoon: Ajellut sääret saa upean tuntuisiksi öljyllä ja antaa mukavaa hehkua iholle. Meikinpoistossa yllättävän tehokas, vanulapulle vähän öljyä ja ainakin vesiliukoinen meikki lähtee tehokkaasti, sellaisenaan esim. silmämeikinpoistoon ehkä vähän turhan rasvaista.

- Hierontaan ja liukuvoiteena: Hierottaessa ihoa ei viilennä eikä lämmitä vaan tasapainottaa ja on sopivan liukas. Ei myöskään imeydy liian nopeasti, joten et joudu jatkuvasti lisäämään öljyä. Hoitaa hierottavan ja hierojan ihoa. Ja hei, täysin luonnollinen liukuvoide! Kyse on äärimmäisen herkistä alueista, joille on suositeltavaa laittaa vain niitä hoitavaa ja luonnollista liukastetta. Ei sovi lateksin kanssa käytettäväksi, joten vain luonnonkumia olevat kondomit sopivat.

- Huulirasvana: Pieneen purkkiin vaan mukaan!


Sisäisesti

- Kookosöljyä ja -rasvaa voi käyttää ruoanlaitossa paistamiseen, keittämiseen sekä leivonnassa. Päivittäisessä säännöllisessä käytössä jo 2-4 ruokalusikallista auttaa saavuttamaan suostuisia vaikutuksia. Itselle esim. kalaöljyt on sisäisesti nautittuna tehneet hyvä iholle, joten taidan pikimmiten hankkia myös kookosöljyä sisäisesti nautittavaksi!

- Sopii kuulemma hyvin teen joukkoon, tätä testaan :)

Lisäravinteeksi esim. pirtelöihin, palautusjuomiin jne.

- Auttaa sisäisesti nautittuna myös närästykseen, mieluummin kokeilen itsekin ens kerralla tätä kuin ainaisia närästyslääkkeitä, yök.

- Hiivakierteestä kärsiville: vähentää ja ehkäisee hiivasyndroomaa ja sienistön syntymistä, 2 rkl nassuun per päivä, kuulemma toimii.

Ja muistakaa huom! Kookosöljy on pähkinäöljy, joten pähkinälle herkät henkilöt saattavat saada oireita, ulkoisessakin käytössä.

Nää vinkit on osa muilta nettisivustoilta poimittuja, kannattaa kurkata mm. tänne ja tänne, jos asia kiinnostaa ja haluaa lisäselvennystä siitä, mihin hyvät vaikutukset perustuu. Täällä myös hyvä kookos-sivusto, josta löytyy myös reseptejä ja tuotteita.

Jos ja kun innostut hankkimaan kookosöljyä, niin hanki laatua. Laadukkaan kookosöljyn tunnistat siitä, että se on valmistettu tuoreista kookospähkinöistä (ei koprasta) ja alkuperäisistä palmulajikkeista, on mielellään luomulaatuinen, se on valkaisematonta (myös raffinoimatonta ja hydrogenoimatonta) ja on pakattuna lasipurkkiin. Lisäksi laadukas kookosöljy on tuotettu matalassa lämpötilassa eli alle 60 asteessa. Nettikaupoissa ja luontaistuotekupoista löytyy laajat valikoimat. Ja selvennykseksi vielä, sama tavara käy sekä ihonhoitoon että ruuanlaittoon. Puhtaalla lusikalla kun ottaa aina, niin hygienisyys säilyy!

Itse olen ihan noviisi vielä, mitä tulee kookosöljyn hyötyihin, mutta haluaisin tutustua ja testata sen käyttömahdollisuuksiin jatkossakin, who's with me?? :)


Ja sainpa yhden villin ideankin samantein! Mulla ei ole vielä kertaakaan ollut arvontaa blogissa, joten oiskohan jo korkea aika??? Olen huomannut, että blogin päivittäiset kävijämäärät ovat kasvaneet, mutta oikeassa reunassa olevan lukijamäärän jämähtäneen samaan lukemaan jo tosi pitkäksi aikaa.

Joten jotta luku saataisiin totuudenmukaisemmaksi, arvon kaikkien blogin lukijoiksi kirjautuneitten kesken yhden kookosöljytuotteen. Isäni lähti juuri Thaimaahan matkalle ja hän lupasi tuoda tullessaan aitoa Thaimaalaista öljyä. Matkan päällä hän on seuraavat neljä viikkoa, joten aikaa kirjautua lukijaksi on 15.3. saakka. Voit myös kirjauduttuasi jättää kommentin, jotta voin samalla pitää kirjaa arvontaan osallistuvista. Ja kaikille uusille lukijoille, tervetuloa! :)





2 kommenttia:

  1. Just tässä muutama viikko sitten mietin tuota kookosöljyä, että pitäiskö kokeilla! :) Joten mie oon mukana arvonnassa ainakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jihuu! Nyt on pää avattu, kiitos Petra. Suhun voi aina luottaa <3 Ja hei, voittotsäänssit tällä hetkellä täydet 100% :D

      Poista

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...